Βιογραφικό

Ψυχολόγος Θεσσαλονίκη – Ξένια Κόλλια

ψυχολογος θεσσαλονικη κεντρο συστημικη ψυχοθεραπεια ψυχολογικη υποστηριξη αυτοεκτιμηση κρισεις πανικου σχεσεις ψυχοθεραπευτηςΗ Ξένια Κόλλια είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και παιδαγωγός. Ζει και εργάζεται ως ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη.

Σπουδές και εκπαίδευση της ψυχολόγου

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αρχικά Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας και αργότερα Παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευσή της στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία ξεκίνησε το 2003 στο ‘Κέντρο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης’. Από το 2005 ως το 2007 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην ‘Οικογενειακή και Συστημική Θεραπεία’ – ‘Master en Terapia Familiar y de Sistemas’ στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, στην Ισπανία.

Εργασιακή εμπειρία της ψυχολόγου

Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών απασχολήθηκε ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σεβίλλης, παρέχοντας συστημική ψυχοθεραπεία σε ατομικό επίπεδο, ως σύμβουλος γάμου και οικογενειακή θεραπεύτρια. Τη συνεργασία αυτή διατήρησε και μετά το πέρας των σπουδών, για ένα επιπλέον έτος, ως την επιστροφή της στην Ελλάδα.

ψυχολογοι θεσσαλονικη κεντρο συστημικη ψυχοθεραπεια ψυχοθεραπευτες ψυχολογικη υποστηριξη χωρισμος σχεσεις κρισεις πανικουΠαράλληλα, στη Σεβίλλη εργάστηκε ιδιωτικά ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια.

Έχει εργαστεί στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α) ως σύμβουλος στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας προγράμματος για την απεξάρτηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, όπου δούλεψε με τους γονείς των εφήβων, παρέχοντάς τους ομαδική και ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Στο παρελθόν συνεργάστηκε ως ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘Οικοκοινωνία’ και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό Προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και με το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης επιβλέποντας την πρακτική άσκηση των φοιτητών.

Ερευνητικά τα ενδιαφέροντά της αφορούν το χώρο της επικοινωνίας, των σχέσεων, της οικογένειας και της εκπαίδευσης. Από το 2012 είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας στην Αναστοχαστική Θεραπευτική Πράξη.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου με αριθμό 3464/2003.

Στο γραφείο της στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

  Στείλτε ένα μήνυμα στην ψυχολόγο

  [recaptcha]

  Διαβάστε περισσότερα:

  Ατομική ψυχοθεραπεία

  Online ψυχοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη

  Θεραπεία ζεύγους – σύμβουλος γάμου

  Οικογενειακή θεραπεία

  Συμβουλευτική γονέων

  Άρθρα ψυχολογίας

  Επικοινωνήστε με το γραφείο της ψυχολόγου στη Θεσσαλονίκη