Πότε να ξεκινησω ψυχοθεραπεια;
Ψυχολογος Θεσσαλονικη – Ξενια Κολλια

ψυχολογοι θεσσαλονικη κεντρο συστημικη ψυχοθεραπεια αυτοεκτιμηση εφηβεια συμβουλευτικη γονεων συμβουλοι γαμου θεσσαλονικηΗ ψυχοθεραπεία και η ψυχολογική υποστήριξη από επαγγελματία ψυχολόγο μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε δύσκολες στιγμές της ζωής. Οι δυσκολίες άλλοτε μπορεί να προκύπτουν από εξωτερικές καταστάσεις που πιέζουν, άλλοτε πάλι από όσα δεν έχουν βρει απάντηση και θέση μέσα μας.

Η ψυχοθεραπεία ξεκινά με μια απόφαση για αλλαγή. Είτε η αλλαγή αυτή αφορά το πώς ζείτε, είτε το πώς αισθάνεστε ή το πώς βλέπετε και κατανοείτε τον εαυτό σας, πρόκειται για την απόφαση κάτι να μετακινηθεί, να αλλάξει. Στην ψυχοθεραπεία αναζητάμε αυτή την αλλαγή, μαζί, πελάτης και ψυχολόγος.

Η στιγμή αυτής της απόφασης είναι προσωπική, όπως προσωπική είναι και η διαδρομή του κάθε ανθρώπου στην ψυχοθεραπεία. Μπορεί να προκύπτει σε διαφορετικό χρόνο ή να αφορά διαφορετικά ζητήματα στο φάσμα της ζωής.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συνήθεις λόγους που ωθούν έναν άνθρωπο να φτάσει στο γραφείο του ψυχοθεραπευτή.

Πότε αναζητά κάποιος ατομική ψυχοθεραπεία

Συχνά οι άνθρωποι αναζητούν έναν ψυχολόγο για να ξεκινήσουν ψυχοθεραπεία:

Επιδιώκοντας να ανακουφιστούν από ψυχολογικά συμπτώματα όπως άγχος, θλίψη, πανικός.

Επιθυμώντας να απαλλαγούν από ψυχοσωματικά συμπτώματα (σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με ψυχολογικούς παράγοντες).

Αναζητώντας μια λύση σε προβλήματα σχέσεων, στο γάμο ή την οικογένεια.

Αναζητώντας ψυχολογική υποστήριξη προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες περιόδους της ζωής, όπως η φροντίδα ενός άλλου ανθρώπου, ένας χωρισμός ή διαζύγιο, μια απώλεια, αλλαγές ή δυσκολίες στο χώρο της εργασίας.

Επιθυμώντας να προετοιμαστούν ή να ανταπεξέλθουν σε αλλαγές στον κύκλο της ζωής (όπως όταν πρόκειται να παντρευτούν ή να γίνουν γονείς, όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι, όταν περνούν στην τρίτη ηλικία).

Επιδιώκοντας προσωπική ανάπτυξη, δηλαδή να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό και τις επιλογές τους, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους και την αυτοεκτίμηση τους, να χρησιμοποιήσουν πιο ελεύθερα το δυναμικό τους.

Η ατομική ψυχοθεραπεία σε προβλήματα σχέσεων

Όταν προκύπτουν δυσκολίες στις σημαντικές σχέσεις, όπως στο γάμο ή στην οικογένεια, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης λύσεων είτε μέσω της θεραπείας ζεύγους για τις συντροφικές σχέσεις, είτε μέσω της οικογενειακής θεραπείας γα τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας. Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό ή επιθυμητό από όλους, ο άνθρωπος που επιθυμεί να διερευνήσει το πώς προκύπτουν τα προβλήματα και πώς μπορούν να λυθούν, μπορεί να το πράξει στην ατομική συστημική ψυχοθεραπεία.
Δείτε πώς προσεγγίζει η ατομική συστημική ψυχοθεραπεία τα προβλήματα σχέσεων.

Ξενια Κολλια, ψυχοθεραπευτρια ψυχολογος Θεσσαλονικη

Φωτογραφία του dave

Διαβάστε περισσότερα από την ψυχολόγο:

Ατομική ψυχοθεραπεία

Online ψυχοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη

Για την ψυχοθεραπεία

Η σχέση με τον ψυχολόγο στην ψυχοθεραπεία

Θεραπεία ζεύγους – σύμβουλος γάμου

Οικογενειακή θεραπεία

 

Κλείστε ραντεβού για ατομική ψυχοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη