Ο ψυχολόγος στη συστημική οικογενειακή θεραπεία
Ψυχολογος Θεσσαλονικη – Ξενια Κολλια

ψυχολογοι θεσαλονικη κεντρο οικογενειακη θεραπεια συστημικη ψυχοθεραπεια ψυχολογικη υποστηριξη συμβουλος γαμου ψυχοθεραπευτηςΗ ψυχολόγος στο γραφείο της στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί τη συστημική οπτική στη δουλειά με τις οικογένειες.

Στη συστημική οικογενειακή θεραπεία ο ψυχολόγος προσπαθεί να διευκολύνει όλα τα μέλη της οικογένειας. Επιδιώκει να ακουστούν οι φωνές όλων των μελών και να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να μπορεί ο καθένας να εκφραστεί. Να μπορεί να συζητήσει τι σημαίνει για εκείνον η κατάσταση που βιώνει, πώς νιώθει, ποιες είναι οι ανάγκες και οι προσδοκίες του.

Ο ψυχολόγος, μαζί με την οικογένεια, προσπαθεί να κατανοήσει με ποιο τρόπο προκύπτει το συγκεκριμένο πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή, ώστε να φανεί το νόημα και η λειτουργία του μέσα στις σχέσεις της οικογένειας. Έτσι μπορούν να αρχίσουν να αναδύονται νέα νοήματα που προσφέρουν περισσότερη ευελιξία στις σχέσεις. Ο ψυχολόγος στην οικογενειακή θεραπεία δεν προσφέρει έτοιμες λύσεις ίδιες για όλους, αλλά δημιουργεί από κοινού με την οικογένεια τις λύσεις που ταιριάζουν και εξυπηρετούν τις ανάγκες των μελών της, στη φάση ζωής που βρίσκονται.

Η συστημική οικογενειακή θεραπεία είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που αξιοποιεί το δυναμικό της κάθε οικογένειας στην επίλυση των προβλημάτων της και στην αναζήτηση νέων τρόπων σχέσης. Οι διαφορετικές αναγνώσεις της κατάστασης όπως προκύπτουν μέσα στην οικογενειακή θεραπεία, διευκολύνουν τη διαδικασία αλλαγής ή προσαρμογής.

Όπως και κάθε μορφής ψυχοθεραπεία, η οικογενειακή θεραπεία καλύπτεται από το απόρρητο.

Η Ξένια Κόλλια ψυχολόγος Θεσσαλονίκη στο γραφείο
της στο κέντρο της πόλης παρέχει οικογενειακή θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα από την ψυχολόγο:

Πότε συστήνεται οικογενειακή θεραπεία

Ποιοί συμμετέχουν στην οικογενειακή θεραπεία

Συχνότητα και διάρκεια της οικογενειακής θεραπείας

Οικογενειακή θεραπεία

Θεραπεία ζεύγους – σύμβουλος γάμου

Ατομική ψυχοθεραπεία

Για την ψυχοθεραπεία

 

Κλείστε ραντεβού για οικογενειακή θεραπεία στη Θεσσαλονίκη

 

Φωτογραφία του GaborfromHungary