Συχνοτητα και διαρκεια στη συστημικη οικογενειακη θεραπεια
Ψυχολογος Θεσσαλονικη – Ξενια Κολλια

 ψυχολογος θεσσαλονικη συστημική οικογενειακή θεραπεία διάρκεια Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Η κάθε συνεδρία οικογενειακής θεραπείας διαρκεί συνολικά 90 λεπτά. Η εκτεταμένη διάρκεια σε σχέση με μια συνεδρία ατομικής ψυχοθεραπείας οφείλεται τόσο στον αριθμό των συμμετεχόντων, όσο και στη διαδικασία. Καθώς συμμετέχουν περισσότερα μέλη της οικογένειας, χρειάζεται ικανός χρόνος για να ακουστούν όλοι, να μπορέσουν να εκφράσουν την οπτική και τη σκέψη τους και να αλληλεπιδράσουν με τους άλλους. Η πρώτη συνεδρία, καθώς αποτελεί τη γνωριμία με την οικογένεια και τα θέματα που την απασχολούν ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο.

Πόσο συχνές είναι οι συνεδρίες στην οικογενειακή θεραπεία;

Οι συνεδρίες στην οικογενειακή θεραπεία έχουν μεταξύ τους μια απόσταση από 2 έως 3 εβδομάδες. Η απόσταση αυτή δίνεται προκειμένου η οικογένεια να έχει το χρόνο να δοκιμάσει και να αφομοιώσει τις αλλαγές στις σχέσεις των μελών της, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στη θεραπευτική συνάντηση. Στην κάθε συνεδρία συναποφασίζεται με την ψυχολόγο ο χρόνος της επόμενης συνάντησης, ώστε τα χρονικά διαστήματα να είναι σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

Πόσο διαρκεί η οικογενειακή θεραπεία;

Η συστημική οικογενειακή θεραπεία είναι μια βραχείας μορφής ψυχοθεραπεία, διευρυμένη μέσα στο χρόνο. Καθώς οι συνεδρίες έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, ο συνολικός χρόνος της θεραπείας μπορεί να έχει διάρκεια λίγους μήνες ή και περισσότερους, ο αριθμός όμως των συνεδριών είναι συγκριτικά μικρός. Η διάρκεια της ψυχοθεραπείας εξαρτάται από τις ανάγκες και τα ζητήματα που ενδιαφέρεται να δουλέψει η κάθε οικογένεια. Ένας μέσος όρος είναι 6-10 συνεδρίες, αν και μπορεί να είναι σημαντικά μικρότερος ή και μεγαλύτερος, ανάλογα με το αίτημα.

Όπως κάθε διαδικασία ψυχοθεραπείας και η οικογενειακή θεραπεία καλύπτεται από το απόρρητο.

Η Ξένια Κόλλια, ψυχοθεραπεύτρια ψυχολόγος Θεσσαλονίκη,
παρέχει οικογενειακή θεραπεία στο γραφείο της στο κέντρο της πόλης.

  Στείλτε ένα μήνυμα στην ψυχολόγο

  [recaptcha]

  Διαβάστε περισσότερα από την ψυχολόγο:

  Πότε συστήνεται οικογενειακή θεραπεία

  Ποιοί συμμετέχουν στην οικογενειακή θεραπεία

  Τι κάνει ο ψυχολόγος στην οικογενειακή θεραπεία

  Οικογενειακή θεραπεία

  Για την ψυχοθεραπεία

   

  Κλείστε ραντεβού για οικογενειακή θεραπεία στη Θεσσαλονίκη

   

  Φωτογραφία του Salvatore Vuono/ FreeDigitalPhotos.net