Η χρησιμότητα της θεραπείας ζεύγους στο χωρισμό
Ψυχολογος Θεσσαλονικη – Ξενια Κολλια

ψυχολογοι θεσσαλονικη συμβουλοι γαμου θεραπεια ζευγους διαζυγιο χωρισμοςΟι καταστάσεις που μπορεί να κάνουν ένα ζευγάρι να απευθυνθεί σε έναν ψυχολόγο – σύμβουλο γάμου είναι ποικίλες, όπως ποικίλες είναι και οι φάσεις στις οποίες μπορεί να βρίσκεται το ζευγάρι που ζητά συμβουλευτική. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σχέσης και το ζευγάρι να επιδιώκει να τα λύσει. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση και να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιά κατεύθυνση επιθυμεί να πάρει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο αν και σε τι μπορεί να βοηθήσει η θεραπεία ζεύγους και ο σύμβουλος γάμου ένα ζευγάρι, όταν αυτό πια εξετάζει το ενδεχόμενο του χωρισμού.

Στόχος στη θεραπεία ζεύγους δεν είναι να ενώσει ανθρώπους που δεν επιθυμούν να βρίσκονται μαζί. Αυτό που επιδιώκει είναι να διευκολύνει τα μέλη του ζευγαριού να ορίσουν τα προβλήματά τους, να ξεκαθαρίσουν τη σκέψη τους και να επιλέξουν τον προτιμότερο για εκείνους δρόμο, διαμορφώνοντας ανάλογα τις αποφάσεις τους. Εάν η απόφαση είναι να μην παραμείνει μαζί το ζευγάρι,στη θεραπεία ζεύγους επιδιώκεται να βοηθηθούν οι σύντροφοι, ώστε να περάσουν το χωρισμό με τρόπο όσο γίνεται πιο ομαλό.

 

Τι γίνεται αν το ζευγαρι που σκέφτεται να χωρίσει έχει παιδιά;

Στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά, ο σύμβουλος γάμου μπορεί να βοηθήσει τους συντρόφους στη θεραπεία ζεύγους να δουν και να ορίσουν τις διαφορές τους σε ένα πλαίσιο μακριά από την παρουσία των παιδιών τους.

Παράλληλα, μπορούν να συζητήσουν σχετικά με τον μελλοντικό σχεδιασμό που αφορά το ρόλο τους ως γονείς, καθώς και να ορίσουν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών τους. Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν αποτελούν το λόγο για τον οποίο συμβαίνει ένας χωρισμός στο ζευγάρι ή ένα διαζύγιο, είναι σημαντικό οι κραδασμοί του να μην περάσουν στον χώρο των παιδιών, φροντίζοντας για την ομαλή προσαρμογή τους στη νέα κατάσταση.

 

Η Ξένια Κόλλια, ψυχολόγος Θεσσαλονίκη,

παρέχει υπηρεσίες ως θεραπεύτρια ζεύγους – σύμβουλος γάμου στο γραφείο της στο κέντρο της πόλης.

  Στείλτε ένα μήνυμα στην ψυχολόγο

  [recaptcha]

  Διαβάστε περισσότερα από την ψυχολόγο:

  Θεραπεία ζεύγους – σύμβουλος γάμου

  Πώς να κρατήσουμε ένα γάμο ζωντανό;

  Πώς βοηθά ο ψυχολόγος ως σύμβουλος γάμου στο διαζύγιο

  Τι βοηθά παιδιά και γονείς στο διαζύγιο

  Συμβουλευτική γονέων

  Ατομική ψυχοθεραπεία σε προβλήματα σχέσεων

  Online ψυχοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη

   

  Κλείστε ραντεβού για θεραπεία ζεύγους στη Θεσσαλονίκη

  Φωτογραφία του Idea go/ FreeDigitalPhotos.net